Politica de colectare, stocare si prelucrare a datelor cu caracter personal pe site-ul huse-laptop.ro („politica de confidentialitate”)

 

Site-ul huse-laptop.ro (denumit in continuare „acest site”) este administrat de proprietarul său, SC Rafticu-Impex S.R.L. (denumit in continuare „Vanzatorul”), cu sediul social in Tulcea, str. General de Brigada Nicolae Mateescu nr. 11, judetul Tulcea, CIF RO9574333, inregistrat la Registrul Comertului sub nr.  J36/346/1997, telefon 0744350554, adresa de e-mail: vanzari(@)huse-laptop(.)ro

  1. Date colectate

Pe acest site sunt colectate urmatoarele date personale ale Cumparatorilor si ale Utilizatorilor care aleg sa isi deschida cont sau care trimit informatii prin formularele de contact online :

  • Numele si prenumele
  • Adresa de facturare
  • Adresa de livrare
  • Codul IBAN al contului bancar pentru cumparatorii persoane fizice care aleg viramentul ca modalitate de rambursare a banilor pentru produsele returnate
  • Numarul de telefon
  • Adresa de e-mail
  • Adresa IP de pe care au accesat acest site
  1. Modul colectarii

Datele personale sunt descarcate automat in baza de date a Vanzatorului in momentul in care Utilizatorul apasa oricare din butoanele de pe site prin care creeaza un cont, trimite formulare de contact online completate sau plaseaza o comanda, dupa ce si-a dat acordul prealabil.

  1. Scopul colectarii

Datele personale sunt colectate exclusiv in scopul trimiterii de raspunsuri la solicitarile primite prin formularele de contact online si indeplinirii obligatiilor legale si contractuale ale Vanzatorului, asa cum sunt ele prevazute in pagina „Termeni si Conditii” de pe acest site.

Datele personale colectate pe site-ul huse-laptop.ro nu sunt folosite si nu sunt transmise unor terti in scop de marketing direct, remarketing, publicitate sau pentru trimiterea pe orice cale de newslettere ori mesaje cu oferte, fara acordul prealabil al Utilizatorului.

  1. Protectie si permisiuni de accesare

Colectarea datelor personale pe acest site se face prin conexiune de internet criptata cu ajutorul unui certificat SSL. Accesul in contul propriu de pe acest site se face pe baza de user si parola a caror alegere cade in sarcina exclusiva a Utilizatorului.

Vanzatorul se obliga sa pastreze toate datele cu caracter personal colectate in conditii de siguranta maxima si sa ofere acces la acestea numai tertilor si persoanelor din firma care prin contractele incheiate si prin natura functiei lor au nevoie de ele pentru ducerea la indeplinire a scopului in care au fost colectate aceste date.

  1. Transmiterea catre terti

Urmatoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv tertilor care au incheiate contracte de prestari servicii de curierat cu Vanzatorul, cu scopul de a expedia Cumparatorului Bunurile din Comanda:

  • Numele si prenumele
  • Adresa de livrare
  • Numarul de telefon

Urmatoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv tertilor care au incheiate contracte de prestari servicii financiar-bancare cu Vanzatorul, cu scopul de a rambursa banii pentru produsele returnate catre cumparatorul persoana fizica ce alege viramentul bancar:

  • Numele si prenumele
  • Codul IBAN al contului bancar

Urmatoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv tertilor care presteaza servicii non-bancare de transfer bani, cu scopul de a rambursa banii pentru produsele returnate catre cumparatorul persoana fizica ce alege aceasta modalitate:

  • Numele si prenumele
  • Adresa de livrare
  • Numarul de telefon

Urmatoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv tertilor care au incheiate contracte de prestari servicii de contabilitate cu Vanzatorul, cu scopul de conformare cu legislatia in domeniu:

  • Numele si prenumele
  • Adresa de facturare

Protectia si durata de stocare a acestor date personale transmise astfel cade in sarcina exclusiva a respectivilor terti.

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu videouri, imagini, articole etc.) de pe alte site-uri web, care se comporta exact la fel ca și cum Utilizatorii au vizualizat continutul tertului site web. Site-urile web respective pot să colecteze date despre Utilizatorii de pe acest site, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară, inclusiv să le urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă acestia au un cont și sunt autentificati în acele site-uri web. Eventualele date colectate astfel sunt stocate si prelucrate in conformitate cu politicile proprii ale companiilor care detin respectivele site-uri web si pot fi transferate către țări din afara SEE.

Prin folosirea icon-urilor de distribuire pe social media puse la dispozitie pe paginile din acest site, utilizatorii transmit catre respectivele retele sociale date care sunt stocate si prelucrate in conformitate cu politicile proprii ale acelor companii si care pot fi transferate către țări din afara SEE.

Comentariile, recenziile si solicitarile trimise prin formularele de contact online de catre Utilizatori pe acest site sunt supuse verificarii printr-un serviciu automat de detectare a spamului, iar metadatele acestora pot fi transferate către țări din afara SEE.

De asemenea, Vanzatorul va transmite la solicitarea organelor de drept abilitate prin lege toate datele personale colectate pe acest site de care au nevoie acestea.

  1. Durata de stocare

Datele personale colectate pe acest site sunt pastrate de Vanzator pe diferite medii de stocare a informatiilor dupa criteriul cea mai lunga din urmatoarele perioade de timp:

  • pana la ducerea la indeplinire completa a scopului pentru care au fost colectate
  • pana la solicitarea de stergere a acestora adresata in scris de Utilizator Vanzatorului
  • pana la expirarea perioadei minime legale de pastrare a acestora

Daca nu sunt sterse sau editate de administrator sau de utilizatorul care le-a postat pe acest site, comentariile/recenziile și metadatele acestora sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată pentru aprobarea automata a comentariilor/recenziilor următoare postate de acelasi utilizator.

Utilizatorii care isi deschid cont își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). Utilizatorii care isi sterg singuri contul nu pot sterge datele personale din comenzile plasate, comentarii si recenzii postate. Pentru stergerea acestora e necesar sa contacteze Vanzatorul in scris. De asemenea, administratorii acestui site pot vedea, edita si sterge oricand aceste informații, fara acordul Utilizatorilor.

Ștergerea datelor personale colectate pe acest site nu se va realiza dacă:

  • datele sunt necesare pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și informare;
  • datele sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligații legale;
  • exista un interes public în domeniul sănătății publice;
  • este necesara arhivarea acestora în interes public, sunt folosite in cercetarea științifică sau istorică sau in scopuri statistice;
  • datele sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
  1. Drepturile Utilizatorilor

Utilizatorii ale caror date personale sunt colectate pe acest site au urmatoarele drepturi:

  1. de a fi informati in legatura cu natura exacta a datelor stocate
  2. da a fi informati daca datele personale proprii sunt sau nu prelucrate si in ce scop
  3. de a primi o copie a tuturor datelor proprii stocate, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, cu conditia sa nu aduca atingere drepturilor și libertăților altora
  4. de a primi orice informații disponibile privind sursa datelor cu caracter personal, în cazul în care datele nu sunt colectate de la persoana vizată
  5. de a le fi transferate in siguranta oricare din datele personale stocate catre alt operator, transferand totodata si raspunderea in legatura cu protectia si durata de stocare a datelor personale solicitate a fi transmise catre operatorul respectiv
  6. de a le fi actualizate datele stocate care nu pot fi editate de catre acestia si de a primi confirmarea ca datele au fost actualizate, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate
  7. de restricționare a prelucrării datelor în cazurile prevazute de lege si de a primi confirmarea pentru aceasta, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate
  8. de a se opune prelucrarii datelor cu caracter personal care ii privesc
  9. de a le fi sterse datele stocate care au depasit durata minima de stocare prevazuta la Capitolul 6 din acest document
  10. de a-și retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea datelor stocate daca nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea acestora
  11. de a fi informati in scris, la adresa de posta electronica furnizata, de orice eveniment de incalcare a securitatii datelor stocate, in maxim 72 de ore de la producerea acestuia
  12. de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Pentru exercitarea drepturilor prevazute la punctele 1 – 10 de mai sus, utilizatorii trebuie sa trimita catre Vanzator o solicitare scrisa prin posta sau posta electronica. Vanzatorul se obliga sa dea curs solicitarii scrise in maxim 30 de zile de la primirea acesteia, perioada care poate fi extinsă până la două luni, în funcție de complexitatea și numărul cererilor.

 

Politica de colectare, stocare si prelucrare a datelor cu caracter personal pe site-ul huse-laptop.ro face parte integranta din Termeni si Conditii.